Bel ons!
0412 623 284
  • Totech Totaal Techniek maakt het waterdicht
  • Totech Totaal Techniek maakt het waterdicht

Voor een afvalverwerkingsbedrijf heeft Totech een luchtwasser volledig gerenoveerd. In zo’n luchtwasser wordt lucht ‘gewassen’ van schadelijke stoffen die vrijkomen bij het recycleproces. Hierdoor wordt de uitstoot van, in dit geval, nitraten en ammonium teruggedrongen.

Door deze schadelijke dampen was de betonnen bak van de luchtwasser door betonrot zo ver aangetast dat de wapening op diverse plaatsen vrij lag. Hierdoor moest de bak eerst uitgerepareerd worden voordat deze met een beschermende coating behandeld kon worden.

Ten eerste is de gehele luchtwasser gereinigd en gestraald. Daarna is een regelwerk geplaatst waardoor de gehele bak van ruim 37 meter lang, nadat het spuitbeton is aangebracht, netjes afgewerkt kon worden. Met 5 betonreparateurs is er continu gewerkt om het beton te mengen, aan te brengen en vlak te maken.

In totaal is er circa 260 m2 betonwand door middel van spuitbeton hersteld en is er ruim 10 ton spuitbeton verwerkt. De luchtwasser zal na het betonherstel nog volledig gecoat worden met Tech-coatlining®, een door Totech zelf ontwikkelde coating die uitstekend toepasbaar is in agressieve milieus, zoals voor stedelijk afvalwater, en die ook uitstekend geschikt is om te beschermen tegen de dampen en het spuiwater dat vrijkomt bij het recycleproces.

Het betonreparatiewerk is door KIWA geïnspecteerd en goedgekeurd.

kiwa_logo
kiwa_vca_logo