Bel ons!
0412 623 284
  • Totech Totaal Techniek maakt het waterdicht
  • Totech Totaal Techniek maakt het waterdicht

Hoewel het beton in Nederland van goede kwaliteit is kan scheurvoming in beton in verschillende stadia tijdens het storten, uitharden en na het uitharden in de gebruiksfase optreden. Dit hoeft niet erg te zijn; beton moet zelfs scheuren zodat de wapening zijn werk kan doen. Niet elke scheur geeft direct constructieve problemen, toch is het vaak verstandig om scheuren wel te behandelen omdat scheuren wel gevolgen kunnen hebben voor de waterdichtheid, de duurzaamheid van beton en uiteindelijk ook de wapening.

Xypex is een niet giftige, chemische behandeling voor het waterdicht maken en beschermen van beton.
De eerste en meest onderscheidende en unieke eigenschap van Xypex is de unieke eigenschap om een niet oplosbare kristallen structuur te vormen diep in de poriën van het beton: Een kristallen structuur die het beton permanent tegen het binnendringen van vloeistoffen aan beide zijden beschermt. De Xypex kristalliserende producten zijn een samenstelling van componenten van Portland cement, silicium zand en veel actieve farmaceutische chemische stoffen.

Om zijn kristalliserende waterdichtende effect te hebben moet Xypex één geheel worden met het beton. Dit gebeurd door gebruik te maken van de natuurlijke eigenschappen van beton: beton is zowel poreus (poriën en haarvaten) als chemisch van aard. De chemische stoffen in Xypex maken gebruik van water in de poriën als transportmiddel om binnen te dringen in de haarvaten van het beton. Hierdoor wordt een chemische reactie in gang gezet tussen Xypex, vocht en de natuurlijke chemische nevenproducten die in het beton aanwezig blijven na de uitharding. Dit resulteert uiteindelijk een niet oplosbare kristalstructuur die de poriën en haarvaten van het beton afdicht. Xypex is dus niet afhankelijk van hechting aan de oppervlakte om zijn waterdichte effect te bereiken.

Het gevolg is dat het beton ondoordringbaar wordt voor water en andere vloeistoffen vanaf welke zijde dan ook. Dit proces van kristalisatie herhaalt zich zolang er water aanwezig is.

Xypex producten worden over de gehele wereld geproduceerd én gebruikt. Totech is exclusief distributeur van de Xypex producten voor de Benelux.

kiwa_logo
kiwa_vca_logo